Frieslandstraat 181

AMSTERDAM
verkocht

Omschrijving

Dit lichte 4-kamer appartement van ca. 72 m² met balkon op het zuiden en vrij uitzicht over water en groen, bevind zich op de 3e verdieping van een goed onderhouden appartementsgebouw. Bijzonder gunstig gelegen tussen de Zuidas, het overdekte winkelcentrum Groot Gelderlandplein en de Vrije Universiteit.
Het appartement wordt aangeboden als beleggingsobject voor een investeerder, maar ook voor bijvoorbeeld kopers met studerende kinderen is dit object uitermate geschikt! Op dit moment is de woning verhuurd op basis van kamergewijze verhuur. Aankomende zomer komt de eerste kamer vrij.
Naast de gemeenschappelijke woonkamer en de 3 ruime slaapkamers, is er een keuken met (2e)balkon aan de straatzijde, een badkamer met douche en wastafel, een gastentoilet en op de begane grond nog een externe bergruimte van ruim 6 m2 voor fietsen e.d.

INDELING
U komt via het gemeenschappelijke trappenhuis naar de 3e verdieping. Daar treft u entree en de hal met toegang tot alle vertrekken. De keuken en de meterkast bevinden zich direct aan de rechterzijde.
Wanneer u verder loopt treft u 2 slaapkamers van ca. 8.5 m2 en 12.5 m2 en ook het gastentoilet met direct daarnaast de badkamer met douche, wastafel en wasmachineaansluiting. De derde slaapkamer van ca 11 m2 en de zonvriendelijke woonkamer van ruim 17 m2 treft u aan de andere kant, beide grenzend aan het zonnebalkon op het zuiden.
De berging op de begane grond is direct vanuit de portiek toegankelijk en bevindt zich aan uw linkerhand wanneer u voor de entree staat.

LIGGING
De Frieslandstraat is een rustige groene straat, midden in een dynamische omgeving waar het financiële zakencentrum van Amsterdam de Zuidas, de Vrije Universiteit, het Vu Medisch Centrum, het bruisende Gelderlandplein en de Buitenveldertselaan met ruime diversiteit aan winkels op loopafstand van het appartement liggen. Maar ook groene gebieden liggen in de buurt zoals het Amsterdamse Bos, het Beatrixpark en het Amstelpark. Daarnaast ben je met de fiets zo in het centrum van Amsterdam.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is uitermate goed; gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A1, A2, en A4 via de Ring A10 welke oprit op enkele minuten afstand ligt van de woning. Het openbaar vervoer kunt u nemen via de Zuidas, de Vu en het NS Station Zuid vanwaar treinen, bussen, trams en metro gaan.

EIGENDOM
- Gelegen op erfpachtgrond, AB 1994 met 5-jaarlijkse canon indexering. Het huidig tijdvak loopt van 16-09-1962 tot 15-09-2037. De huidige canon bedraagt € 133,69 per jaar. De canon zal op 15-09-2022 worden geïndexeerd.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht onder meer rechtgevende op het uitsluitend gebruik van het appartement kadastraal bekend als:
Gemeente Amsterdam, Complexaanduiding/sectie AK, nummer 3615, Appartementsindex 76, Het aandeel in het geheel bedraagt 73/5457.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VVE is genaamd 'VVE Frieslandstraat 1 t/m 189 te Amsterdam' met Kvk-nummer 50751794. De servicekosten bedragen € 188,66 en het voorschot stookkosten zijn € 54,96 per maand. Het beheer van de vereniging wordt gevoerd door Atrium Vastgoedmanagement.

HUURDERS
Op dit moment wordt het appartement kamergewijs verhuurd aan 3 delers. Huurders betalen nu € 480,- per kamer per maand inclusief energievergoeding, zijnde € 17.280,- bruto per jaar.

WONINGVERBETERING
Een optie is om de keuken te vergroten d.m.v. het verplaatsen van het keukenkozijn naar balkonvoorzijde.

BIJZONDERHEDEN:
- 4 kamer appartement in ideale buurt tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen
- Berging direct vanuit de portiek toegankelijk
- Balkon op het zuiden
- Vrij uitzicht op water
- Drie ruime slaapkamers
- Dubbel glas - -- Loopafstand van Zuidas, VU en Gelderlandplein
- Professioneel beheer
- makkelijk parkeren
- 2 parkeervergunningen mogelijk

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 285.000,- k.k.
Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Appartement
Soort
portiekflat
Bouwjaar
1964
Onderhoud binnen
redelijk
Onderhoud buiten
goed

Appartement

Kamers
4
Slaapkamers
3
Verdiepingen
1
Woonopp.
72 m²
Inhoud
188 m³

Energie

Isolatie
dubbel glas
Verwarming
blokverwarming

Garage

Type
geen garage

Berging

Type
inpandig
Voorzieningen
voorzien van elektra

Foto's

Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181

Plattegronden

Frieslandstraat 181Frieslandstraat 181

Kaart